Sälja kontorslokalen

office-space

Har du som företagare tillgång till egen fastighet och sitter i egna kontorslokaler så har du säker funderat om det kan vara läge att sälja fastigheten och börja på ny kula. Det kan vara så att det börjar vara trångbodda och behöver något större för dig och ditt företag.

Att det är dags att sälja sin kontorslokal kan vara av olika anledningar, det kan vara rent ekonomiskt att man säljer för att tjäna pengar eller om man vuxit ur sin lokal och behöver något större. Det kan också vara så att man på något sätt likviderat sitt aktiebolag genom exempelvis Likvidationer.com för att gå vidare till annan verksamhet så kan det vara en anledning till att man inte behöver kontorslokalen längre. Ligger lokalen i ett attraktivt område bör det inte vara svårsålt.

Ett alternativ kan vara att bygga om kontorslokalerna till lägenheter och på så sätt få in hyra och bli hyresvärd istället för att bedriva den verksamhet man bedrev tidigare. Att bygga om sina kontorslokaler kan vara ett smart sätt att höja standarden på fastigheten och på samma sätt kunna göra sig en slant på densamma. Det finns en del bostadsrättsföreningar som byggt om tomma lokaler till lägenheter med stor framgång. Så kolla upp med din kommun hur det ser ut med bygglov och liknande om det går att göra samma sak med dina lokaler.