Renovera hallen

Hallen är ett rum som inte alltid får mycket uppmärksamhet. Men med tanke på att hallen är det första rum någon som kommer på besök faktiskt ser är ju detta det perfekta tillfället att göra ett gott intryck. Kanske det därför att dag att renovera hallen?

Storleken på hallen kommer naturligtvis vara avgörande för hur mycket man kan göra med hallen till att börja med. Medan somliga har en hel del utrymme att arbeta med kommer andra bara ha en del av en liten korridor som egentligen utgör hallen.

Det första man kan tänka på är golvet. Hallen kommer ju i regel utsättas för mer smuts än andra rum från skor och ytterkläder. Av denna anledning är det smart att satsa på ett material som är lätt att rengöra. Ett av de bästa alternativen är sten och det är också perfekt i kombination med golvvärme. Klinker passar i alla hallar, urvalet av storlekar och färger ger dig tusentals alternativ. Annars går det också att se tillbaka på gamla inredningsstilar och lägga in handslaget tegelgolv för en mer rustik känsla.

Vad gäller möbler i hallen kan det vara smart att ha åtminstone en sittplats, även i en ganska liten hall. Har man begränsat med utrymme kan man skaffa en som även fungerar som förvaringsutrymme. På så sätt kan man spara in en del plats. Eller en uppfällbar sits som du bara fäller ut när du vill sitta. Har du en stor hall kan du ställa in mer än en sittplats.

Hallen behöver också en bra klädhylla där alla ytterkläder hängs upp, helst också med plats för saker som handskar, halsdukar, mössor och liknande. Satsa på en som kan tillgodose hela hushållets ytterkläder för en säsong och gärna med lite plats över för när gäster kommer på besök. Samma sak gäller även för skohyllan. Har du plats för en garderob är det ett måste, då har du någonstans att gömma ytterkläderna som ni inte använder varje dag och kan plocka undan på hängarna innan ni får besök.

En spegel vill man ju också ha i hallen, och i en liten hall kan detta ge känslan av att den är lite större. Fundera på om en liggande eller stående spegel passar bäst i utrymmet. För mindre ytor kan spegel fästas på garderobsdörren eller vara i mindre format så den inte stjäl plats för förvaringen.