Nya innovationer

sunlight

För att belysa våra rum så används det elektricitet som drar genom våra fastigheter från en elcentral för att dela ut så vi kan tända våra sänglampor eller taklampor i olika rum. Nu finns det nya innovationer som verkar vara revolutionerande på många sätt.

Solens strålar

Parans är ett företag som kommit fram med ett nytt sätt att belysa våra rum, ett helt nytt sätt att med solljus inomhus belysa rum och lokaler. Att nyttja solens strålar till att användas som belysning inomhus är helt fantastiskt. Med hjälp av fiberoptik kan man nå långt in i byggnader som kanske inte alls har tillgång till fönster och solljus.

Genom placering av solfångare som följer solen på tak och fiberoptik så så finns det stora möjligheter att föra solens ljus runt i byggnader på ett smidigt sätt. Det blir ingen förlust genom fiberoptiken utan oavsett var belysningen sitter så ger det samma ljusstyrka. I kombination med konventionell belysning så är det en oslagbar kombo.

Vi vet att vi mår bra av solljus och det kan säga att solens strålar är vårt lyckopiller. Vi märker det framförallt efter vintern när vårens solstrålar träffar oss för första gången, vi brukar prata om att man får vårkänslor och det är kroppens sätt att meddela att man blir glad av solen. Kan då få in solens strålar i våra fastigheter så kan det betyda att vi kan må bättre året om.