Hitta rätt lokal till företaget

marklare_255668644

Om du går i tankar att hitta en ny lokal till ditt företag har du säkert koll på att det finns en hel del punkter att ta hänsyn till. Oavsett om du är en liten nystartad firma eller ett etablerat företag kan det vara en utmaning att hitta rätt företagslokal. I Sverige råder det brist på lokaler i många större städer och det kan vara tufft att hitta den perfekta fastigheten även i mindre städer. Det finns dock pärlor att hitta så länge du är beredd att leta efter dem. Här är några tips för dig som vill ge dig ut på lokaljakt och hitta lokalen för dig.

Den första frågan du bör ställa dig är vad du ska använda lokalen till. Medan en webbyrå med endast ett par anställda kan nöja sig med ett mindre kontor i utkanten av staden behöver du som har många anställda leta efter betydligt rymligare lokaler. Därför kan det vara klokt att göra en checklista redan i början av din lokaljakt för att du ska kunna göra din sökning smalare. Det gör att du sparar tid som du kan lägga på att leta igenom fler platser för de bästa möjliga lokalerna istället.

När du väl har bestämt dig för minimikraven på dina lokaler är det dags att påbörja sökningen. Här är det i regel smart att leta så brett som möjligt för att öka chanserna att fånga in en bra lokal. Du kan exempelvis sätta ut en annons i tidningen för att låta fastighetsägare kontakta dig med erbjudanden. Du kan också leta på såväl nätet som i tidningar och på anslagstavlor för att se om du hittar något som faller dig i smaken. Med många krokar ute kan du öka chanserna att du får ett erbjudande som passar just dig.